سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ارغوان(ابتهاج)

آقا میرزا عبداله

آقا علی اکبر خان فراهانی یکی از نوازندگان بی رقیب دوران قاجار بود که مشهور است تار را بسیار زیبا می نواخت و نغمات زیبا و دل پزیری ساخت که عارف در دیوان خود از آن یاد کرده ولی متاسفانه آهنگی در دسترس نیستکه از آن بهره گرفته شود آقا علی اکبر زیاد عمر نکرد و جوان بود که دار فانی را وداع گفت.

شادروان علی اکبر خان فراهانی از خود سه پسر به جای گذارد به نام های :میرزا حسن (که تحت تعلیمات پدرش نواختن تار و ستار را به خوبی آموخت و با مهارت می نواخت)،آقا میرزا عبداله و آقا حسین قلی بودند که مورد بحث در اینجا آقا میرزا عبداله می باشد.وی که در حدود 1222 شمسی متولد شده بود؛اصول اولیه موسیقی را نزد برادر بزرگ خود میرزا حسن آموختو سپس در مکتب نا پدریش آقا غلامحسین که گفته اند مردی حسود و خسیس بود ،با رنج و سختی بسیار فرا گرفت.

آقا میرزا عبداله دستگاههای موسیقی ملی ایران را نورد تجدید نظر قرار داد و با ادغام بعضی از آنها در هم ، هفت دستگاه مستقل و مفصل را پدید آورد و در اختیار همگان قرار داد و شاگردان بزرگی را تربیت کرد که علاوه بر فرزندانش ، باید از سید حسن خلیفه ، میرزا مهدی خان صلحی و مهدی قلی هدایت ، میرزا نصیر فرصت شیرازی ،اسماعیل قهرمانی ، سید علی محمد خان مستوفی وسید مهدی دبیری ، حسین خان هنگ آفرین ، حاج آقا محمد مجرد ایرانی و ابوالحسن خان صبا نام برد .بعدها توسط همین شاگردان مثل : میرزا نصیر فرصت شیرازی ، مهدی قلی هدایت ردیفهای استاد نت نویسی شد که مدت هفت سال به طول انجامید.

ردیف بالا از راست:1- مرتضی صبا 2- غلامحسین خان 3- رضا هندسی 4- اسماعیل قهرمانی 5- ناصر خان

ردیف پایین از راست:1- علی اکبر روحانی (محب السلطان) 2- جواد عبادی (پسر بزرگ میرزا عبداله) 3- آقا میرزا عبداله 4- سید حسین خلیفه


نوشته شده در چهارشنبه 85/11/4ساعت 2:29 عصر توسط امیر حسین یقموری نظرات ( ) |

کنسرت موسیقی ایرانی

کنسرت موسیقی ایرانی (28و29 دی ماه 1385)

مکان:همدان-تالار ابن سینا

با حضور اساتید موسیقی :

1.مجید درخشانی ( آهنگساز و نوازنده تار )

2.سعید فرج پوری (آهنگساز.نوزنده کمانچه)

3.سعید جلالیان (مدرس و نوازنده تنبک)

 

مجید درخشانی :

فراگیری موسیقی را از دوره نوجوانی آغاز کرد وبرای ادامه تحصیل عازم تهران شد.در دانشگاه تهران به تحصیل رشته موسیقی پرداخت نوازندگی تار را پیش استاد بزرگ موسیقی ایران محمد رضا لطفی فرا گرفت و سالها از محظر وی بهره مند شد .سپس به گروه شیدا پیوست و همراه این گروه در کنسرتهای متعدد در تهران و شهرستانها شرکت کرد. وی در ادامه به عضویت کانون چاووش درآمدو در ضبط های این کانون شرکت فعال داشت .

برخی از آثار وی :

"قاصدک"با صدای مرحوم اخوان ثالث - "بچه های بهار"با همکاری استاد حسین علیزاده - "در خیال" با صدای استاد محمد رضا شجریان - تشکیل گروه موسیقی نوا در کلن آلمان - شرکت در فستیوال موسیقی آسیایی 1976 - شرکت در فستیوال موسیقی بین المللی یوگوسلاوی 1978 - شرکت در فستیوال یونان 1995 - شرکت در فستیوال ایرانی در لندن 1999 - ضبط موسیقی برای برنامه های رادیو و تلویزیون آلمان و انگلستان - تهیه برنامه "ساز و سخن" در تلویزین آفتاب نیویورک - عضو انجمن موسیقی "حافظ-گوته" - انتشار سی دی "دیدار" توسط شرکت آلمانی - انتشار سی دی " جوهر عشق" در انگلستان - تشکیل ارکستر نوجوانان "خالقی" در آلمان -تشکیل گروه ساز های ایرانی "خورشید" پس از بازگشت به ایران و برگزاری کنسرتهای متعدد در سراسر ایران و...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

سعید فرج پوری :

متولد: اول اسفند 1329 در سنندج

استادان:حسن کامکار.محمد رضا لطفی .حسین علیزاده

برخی از فعالیت های وی:

همنوازی با گروههای فرهنگ و هنر سنندج - شیدا - عارف - آوات - پایور و دستان

تدریس کمانچه در مراکز چاووش - حفظ و اشاعه موسیقی - تدریس در هنرستان و دانشگاه موسیقی تهران -نوازندگی در آلبوم های بیشماری از موسیقی دانن برجسته ایران و تمام آثار منتشر شده دستان از سال 2000

برخی از آثار وی :

آلبوم های همنوازی با تنبک به نام ها کمانچه -سه گاه همایون - کمانچه نوازی بز اساس نغمه های کردی - موسیقی برای گروه ساز های ملی با نام های ژوان؛ نقش پندار؛ آوات؛ زمانه؛ یادواره سید علیاصغر کردستنی؛ شوریده(برنده عنوان شوک موسیقیاز مجله موسیقی لوموند و جایزه بهترین موسیقی سال 2003 از وزارت فرهنگ فرانسه) و کتاب بیست قطعه برای کمانچه و ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

سعید جلالیان :

متولد: فروردین 1354 همدان

استادان:داریوش زرگری - بهمن رجبی - سعید لطفی

برخی از فعالیت های وی:

شرکت در گروه تنبک وازان و گروه ستار نوازان به سرپرستی زنده یاد داریوش زرگری و اجرای کنسرتهای موسیقی در باشگاه معلمان همدان1371 - تدریس موسیقی در مراکز هنری در تهران و همدان از 1371 - شر کت در کلاسهای استاد بهمن رجبی از شهریور 1372 تا پایان سال 1375 و گزراندن دوره فوق عالی - کنسرت ابوعطا با جلال دوستی ؛ حسن خوشنوو گروه تنبک نوازان - کنسرت چهارگاه با جلال دوستی و حسن خوشنو - کنسرتهای متعدد همراه با گروهنهیب در هنرستان موسیقی تهران؛تالار محراب وو تالار رودکی فرهنگسرای نیاوان تهران و...

 

 

 

 

 

 


نوشته شده در یکشنبه 85/9/26ساعت 2:9 عصر توسط امیر حسین یقموری نظرات ( ) |

کنسرت" شهرام ناظری"- خواننده عرفانی ایران در قونیه ترکیه برگزار می‌‏شود.


 هم زمان با نزدیک شدن به سالگرد درگذشت مولانا جلال الدین بلغی معروف به مولوی شاعر شهیر ایرانی شهرام ناظری ، خواننده عرفانی کنسرتی را در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی قونیه برگزار می‌‏کند. این کنسرت در ساعت 15 روز شنبه 16 دسامبر 2006 که مصادف با 25 آذر ماه است ، انجام خواهد شد . لازم به ذکر است ، با توجه به نام گذاری سال 2007 به نام سال مولانا برنامه‌‏های فراوانی از سوی نهادهای فرهنگی جهان چون یونسکو و کشورهایی چون" افغانستان"،" پاکستان"،" ترکیه " و" عراق" در سراسر جهان برگزار می‌‏شود .



منبع : ایلنا

نوشته شده در شنبه 85/9/25ساعت 3:51 عصر توسط امیر حسین یقموری نظرات ( ) |

تار : سازی است دارای دوکاسه ی به هم چسبیده ی تشدید کننده ی صدا که اولی را کاسه و دومی را نقاره می گویند.

نقاره کوچکتر از کاسه است و روی هر دوی آنها پوست نازکی  - پوست بره تو دلی – کشیده شده است . شش سیم نازک که دو به دو کوک می شوند ، از انتهای کاسه آمده و از روی خرک روی کاسه می گذرند و در انتهای دسته به گوشیهای کوک پیچیده می شوند . تار با مضراب برنجی که قسمتی از آن موم گرفته شده ، نواخته می شود . دسته ی بلند آن دارای دو اکتاو و نیم وسعت صداست و روی آن پرده هایی از جنس روده ی تابیده ی یا نخ جراحی بسته می شود . تار اصلی ترین و مهم ترین ساز موسیقی ایران است و صدایی خوش زنگ و پر طنین دارد . در تار 28 پرده بسته می شود . جنس کاسه ی تار از چوب گردوی کهنه ، جنس دسته از همان چوب همراه با استخوان و جنس خرک از شاخ حیوانات است .

 از نوازندگان و معلمان مشهور تار این افراد را می توان نام برد  : خاندان فراهانی (آقا علی اکبر ، آقا غلامحسین ، میرزا حسینقلی ، میرزا عبدالله ، آقا غلامرضا ، علی اکبر و عبدالحسین شهنازی )

درویش خان ، اسماعیل و شکرالله قهرمانی ، مرتضی نی داود ، ارسلان درگاهی ، موسی معروفی ، علی نقی وزیری ، نورعلی برومند ، جلیل شهناز ، فرهنگ شریف ، شاپور حاتمی ، لطف الله مجد ، یحیی زرپنجه ، نصرالله زرین پنجه ، ابراهیم سرخوش ، سلیمان روح افزا ، غلامحسین بیکچه خوانی ، هوشنگ ظریف ، محمدرضا لطفی ، داریوش طلایی ، داریوش پیرنیاکان ، حسین علیزاده و کیخسرو پورناظری.

نمونه ای از تار نوازی را بشنوید


نوشته شده در شنبه 85/9/25ساعت 3:49 عصر توسط امیر حسین یقموری نظرات ( ) |

 

 

کیوان ساکت - نوید مصطفی پور

از اینجا دانلود کنید


نوشته شده در شنبه 85/9/25ساعت 3:38 عصر توسط امیر حسین یقموری نظرات ( ) |

<   <<   6   7   8   9      >

آخرین مطالب
» صنعت و ...
عصر شعر
حسن کسایی هم رفت
عکس مستند در سفر اخیر مشهد
غلامعلی پیر ایرانی
[عناوین آرشیوشده]

Design By : RoozGozar.com